Kom i gang med BRØK

Brreg beta » BRØK » Kom i gang med BRØK

For å kunne benytte BRØK, trenger du en server hos deg selv eller i skyen med ordinære funksjonskrav, internett samt Windows eller Mac lisens.

Lenke til dokumentasjon og installasjon.

Du er nå klar til å konfigurere verktøyet slik at det fungerer sammen med ditt fagsystem eller som en stand-alone.

Brøk-verktøyet (SDKen) skal dele informasjon med andre fagsystemer og trenger tilgang til noen distribuerte ressurser. Fagsystem som kjører BRØK kan sette opp egne noder og ta et ansvar for å drifte nettverket, men for de fleste vil det være mer praktisk å låne eller kjøpe tilgang. Det er nødvendig å skaffe til veie følgende:

  • For tilgang til blokkjeder i Ethereum-familien (Layer 2 Ethereum) kan man enten sette opp sin egen node eller skaffe tilgang hos en leverandør som tilbyr node-tilgang som en tjeneste. Vi anbefaler alchemyapi.io eller https://infura.io/. Dette er betalingstjenster i alle fall for brukere med mye trafikk.
  • For å få tilgang til personinformasjon på Ceramics, trenger man en Ceramic node. Lesetilgang er kostnadsfritt. Fagsystemer vil trenge en versjon som garanterer sletting, og det forutsetter en betalingsversjon. For mer informasjon, se https://ceramic.network/.
  • For å strukturere informasjon fra blokkjeden benytter vi The Graph API (sikker forbindelse til et verktøy som strukturerer informasjon fra blokkjeden) – gratistjeneste nå, men det kan endres – se thegraph.com. Man kan også sette opp sin egen tjeneste, men det krever vesentlig serverkraft.
  • For å få tilgang til BRØKs smartkontrakter og signere skriving, trenger fagsystemene en seed phase / wallet. Vi anbefaler ressursene på Ethers, se https://docs.ethers.io/v5/.

Med denne informasjonen kan SDKen jobbe med alle Ethereum-kjeder – for eksempel et testnett som Görli. Samme SDK/verktøy fungerer for samtlige formål. Man spesifiserer hvilket miljø man vil skrive til eller lese fra.

For å kunne skrive til BRØK (testnett) må Brønnøysundregstrene føre opp adressen til fagsystemets wallet på en «whitelist» over godkjente fagsystemer. I tillegg må fagsystemet påse at det er knyttet et betalingsmiddel (testnett-ether) til wallet-adressen. Mer informasjon finner du her: Goerli Faucet.

Det skal bare benyttes Tenor testdata ved skriving til BRØK (testnett).

Fagsystem som er interessert i «whitelisting» for å skrive til BRØK (testnett), kan sende en epost til: oah@brreg.no